dimarts, 1 d’abril del 2008

La Diputació d'Alacant li comunica al Síndic l'habilitació d'una versió en valencià del seu portal web.

La Diputacio d'Alacant li ha comunicat al Síndic de Greuges, en l'informe presentat arran d'una nova queixa elaborada per esta campanya, que el portal web de la institució provincial ja compta amb una versió en valencià.

Segons afirmen des de l'organisme provincial, el passat mes de decembre ja van quedar enllestides totes les actualitzacions dutes a terme en la pàgina web d'esta institució, entre les quals es trobava l'habilitació d'una versió de la mateixa en valencià.

Des d'esta campanya hem comprovat que, efectivament, eixos fets són veritat. No obstant, cal dir que només estan en valencià les pestanyes d'accés als distints apartats del portal, no així el seu contingut, el qual està exclusivament en castellà.

D'altra banda, la diputació no ha respost a un altre fet denunciat en la nostra queixa: la discriminació del valencià en el Butlletí Oficial de la Província d'Alacant (BOP), el qual es publica tan sols en castellà.
El seu silenci és del tot simptomàtic, per tal com són conscients que incomplixen la llei sistemàticament. Cal no obligar que esta institució ha finançat organismes que promouen una normativa del valencià il·legal, així com que ha destinat més diners enguany cap a cursos per a l'aprenentatge del castellà per a estrangers que no per a l'ús i promoció del valencià.

En tot cas, volem comunicar-vos que esta queixa encara es troba pendent del pronunciament del Síndic de Greuges, per la qual cosa ja vos informarem de tot el que puga ocórrer.